Wat je aandacht geeft, groeit

Onze wereld is niet altijd even mooi. Daarom kies ik voor mijn schilderijen vaak onderwerpen die je ‘Klein Geluk’ zou kunnen noemen. De negatieve kanten van het leven krijgen al zoveel aandacht in de media, dat ik me geroepen voel om de mooie kanten op te zoeken en aandacht te geven. Met als onderliggende drijfveer: ‘Wat je aandacht geeft, groeit’.

 

Tel je zegeningen

Een onderwerp dat veel terugkomt in mijn werk is het kind dat helemaal opgaat in zijn bezigheden. Maar ook zie je vaak mensen en dieren die contact leggen met elkaar en met hun omgeving. Ook de schoonheid van de natuur kan mij inspireren tot een tekening of schilderij. En ik heb gemerkt, dat je steeds meer van deze pareltjes gaat ontdekken, als je je er meer op richt. Ik vind het een grote zegen dat ik oog mocht krijgen voor dit klein geluk.

 

Technieken en materialen

Meestal schilder ik in olieverf op paneel. Soms kies ik juist voor een linnen doek. Dat is afhankelijk van het resultaat wat ik wil bereiken. Ik gebruik vaak de fijnschilder-techniek, waarbij ik begin met een onderschildering in rauwe omber en wit op een grijze ondergrond en waarover later de transparante lagen kleur geglaceerd worden. Zo ontstaat een gelaagdheid die veel diepte suggereert.

 

Monique Eysink-Wiersma

KVK nummer: 54917921