Galerie

Portretschilderijen in acryl- en olieverf. Op paneel of op doek. De meeste portretten zijn in opdracht geschilderd.

uit 2014 tot 2022 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Het beste komt nog

Het beste komt nog

2022

In opdracht geschilderd als herinnering aan een bijzonder paar.  De lijfspreuk van de diepgelovige vrouw was: Het beste komt nog.  Wat een hoop en vertrouwen sprak zij daarmee uit. De Bijbel was hun richtsnoer. Daarom heb ik ervoor gekozen om de achtergrond te maken van bladzijden uit een oud Bijbeltje.  

Onderonsje

Onderonsje

2022

Dit portret mocht ik schilderen voor een bijzonder paar. Ze zijn het gelukkigst wanneer ze samen hartelijk kunnen lachen om een grap of binnenpretje. Daarom is dit beeld zo dierbaar voor hen.  Wat een plezier om dit voor hen te mogen schilderen. 

Peter Wiersma

Peter Wiersma

2022

Ook dit schilderij is geschilderd voor het 150- jarig bestaan van 'Wiersma Olie en Techniek' , ons familiebedrijf.  Dit is mijn vader in zijn jonge jaren. Een kleurenportret in olieverf naar een oude zwart-wit foto. 

Pake Gerlof

Pake Gerlof

2022

Een portret van mijn grootvader. Geschilderd voor het 150-jarig bestaan van 'Wiersma Olie en Techniek', ons familiebedrijf. Wat een eer.  Ik had een zwart-wit foto als referentie en ik heb het in kleur uitgewerkt. 

James

James

2022

Eén van mijn meest dierbare schilderijen tot nu toe: een klein portret van mijn kleinzoontje James. Wat een rijkdom!

Melody

Melody

2022

Een vrolijk, kleurrijk portret van een vrolijk en kleurrijk meisje.  Wat was het een feest om dit portretje in opdracht te mogen maken.  Samen met het portret van haar grote broer vormt dit schilderij een mooie eenheid. 

JJ

JJ

2019

Een vrolijk, kleurrijk portret van een vrolijk en kleurrijk mannetje.  Wat was het een feest om dit portretje in opdracht te mogen maken.  Samen met het portret van zijn kleine zusje vormt dit schilderij een mooie eenheid.   

Kwartet

Kwartet

2022

Drie zussen met hun broer. Een mooi kwartet. 

Tamia

Tamia

2018

Portret in opdracht.  Door de blik in haar ogen, wilde ik iets méér dan alleen een mooi portretje schilderen.  Een klein meisje omringd door bellen.   

Portret van Martin

Portret van Martin

2014

Portret van mijn man Martin. Met liefde geschilderd.    

Giordanino

Giordanino

2014

Opdracht Portret van een ondernemer, aan het eind van zijn loopbaan. Het relais in de hoek, zijn eerste uitvinding, is de start geworden van een groot, internationaal bedrijf.  

Krutzek, portret van een bijzondere zakenman

Krutzek, portret van een bijzondere zakenman

2019

Eerbetoon aan een leider met visie en met liefde voor zijn vak en de mensen. 

Eva-Maria

Eva-Maria

2015

Eva-Maria, herinnering aan een inspirerende jonge vrouw.