(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

In mijn nopjes

In mijn nopjes

2013

De droom van elke vrouw... Iedere keer als ik langskom, kijkt ze eerst eens naar mijn schoenen. Als de hakken hoog genoeg zijn, volgt de vraag: Mag ik jouw schoenen aan? Ja, natuurlijk! Jammer! Het origineel is verkocht, maar dit schilderij is nog te koop  als Certified Art Giclée, gesigneerd, genummerd, met levenslange garantie en met certificaat:  vanaf  €  95,00  

Lammetje en eenden

Lammetje en eenden

2012

Voorjaarstafereeltje met een vrolijk lammetje en drie achterdochtige woerden. Ze zien het niet helemaal zitten, dat 'ie zo vrolijk aan komt huppelen... Als Certified Art Giclée, gesigneerd, genummerd en met certificaat:  vanaf  € 95,00 Schilderij inclusief bronzen maatwerklijst.  

Tel je zegeningen of: Wat je deelt wordt vermenigvuldigd

Tel je zegeningen of: Wat je deelt wordt vermenigvuldigd

2019

Wat zie je, waarop wil je de aandacht vestigen, met wie wil je delen, en wát ga je dan delen? Dat zijn de vragen die mij bezig hielden tijdens het schilderen van dit tafereel. Twee meisjes in een zee van gekleurde en minder gekleurde steentjes. Ze delen met elkaar en verzamelen de gekozen steentjes, om ze in alle rust nog eens goed te  bekijken, om er van te genieten en om zich erover te verwonderen.

Venetiaanse Vensters nr. 1

Venetiaanse Vensters nr. 1

2019

De eerste van de serie Venetiaanse Vensters.  Er is bijna geen schilderachtiger plaats dan Venetië: romantisch, historisch, groots, bruisend en bijzonder. Toch valt mijn oog hier ook weer op 'de kleine dingen': prachtige vensters met bloemen en planten. Door de eeuwenoude muren en tralies krijgen deze ramen iets mysterieus. Kijken wij naar binnen, of kijken zij naar buiten? En wat zien wij dan? Of zij? Deze keer heb ik geschilderd met het paletmes, waardoor een bijzondere structuur ontstaat. 

Venetiaanse Vensters nr. 2

Venetiaanse Vensters nr. 2

2019

Nummer twee van de serie Venetiaanse Vensters. De stad is eeuwenoud. De muren hebben al veel doorstaan. Toch bieden ze nog steeds een veilig thuis voor de bewoners van nu. De bloemen laten de zorgen en liefde zien, die zij in hun thuis steken. 

Venetiaanse Vensters nr 3

Venetiaanse Vensters nr 3

2019

Venster nummer 3. In de rechter bovenhoek van het kozijn zie je het nummer 1153. Als je niet bekend bent met de nummering in de stad, kun je eindeloos zoeken naar het huis. Het is daarbij niet zo belangrijk of je weet in welke straat het huis staat, maar of je weet in welke wijk. In heel Venetie worden de huizen per wijk genummerd, en zo kan het gebeuren, dat er wel 5 verschillende huizen zijn met het adres Calle della Madonna 1153 omdat deze straatnaam in iedere Sestiere (wijk) voorkomt.  Geschilderd met paletmes op canvasboard.

Musje in opdracht

Musje in opdracht

2018

Hoe bijzonder is een gewone mus... Het was een feestje om te schilderen. Zo zie je pas hoe mooi en gedetailleerd zo'n klein alledaags vogeltje eigenlijk is. 

Voorjaar in Friesland

Voorjaar in Friesland

2018

Voor mij een mooie herinnering: de boerensloot achter het huis van mijn ouders. Hier hebben we geschaatst, gevist en gezwommen. Met de buren in deze boerderij gingen we 's winters ijshockey spelen.  Maar in de lente is het hier op zijn mooist. Vandaar dit landschapje. 

Stille Verte

Stille Verte

2017

Holland op zijn mooist: licht, lucht en landen. Mijn bedoeling was, om in dit landschap het gevoel van verte en verstilling weer te geven. 

Verwachting

Verwachting

2017

Wat vangt haar aandacht? Is het een geluid? Heeft ze iets gezien? In ieder geval vergeet ze alles om zich heen.  Ik wilde ook de verwachtingen verbeelden, die we van de toekomst kunnen hebben. Alles nog gehuld in nevelen, maar toch kunnen we naar iets uitzien, zonder te weten hoe het gaat worden. Dat blijde verwachten wilde ik hiermee uitbeelden. 

BFF

BFF

2016

Vier vriendinnen, ieder met haar eigen dromen, ideeën en onzekerheden, maar sterk in hun vriendschap. Best Friends Forever? Helaas, het originele schilderij is al verkocht, maar het is nog verkrijgbaar als Certified Art Giclée, handgesigneerd, genummerd, met levenslange garantie en incl. certificaat: vanaf €150,00        

De Laatste Nieuwtjes

De Laatste Nieuwtjes

2016

Aan het eind van de dag kwamen ze van verschillende kanten aangelopen: deze bijzondere vrouwen. Voordat de boodschappen werden gehaald, namen ze plaats op de bank tegenover ons en vanuit het niets begonnen ze met elkaar te keuvelen. Het was, alsof ze naadloos verder gingen, waar ze gisteren geeindigd waren. Vier vrouwen, zo verschillend, maar verbonden door hun vriendschap.  Helaas, het origineel is verkocht, maar dit schilderij is verkrijgbaar als Certified Art Giclée, gesigneerd, genummerd en met certificaat:   Origineel formaat vanaf   € 150,00  

Winterlandschap

Winterlandschap

2016

Aan het eind van de middag, als de zon al naar de horizon zakt, nog een paar streken zetten. Dit beeld kon wel eens alleen nog een herinnering blijven. Zal er ooit nog eens zo'n winter komen? Of blijft het nostalgie?  Het origineel is verkocht, maar er kunnen maximaal 20 Certified Art Prints van worden gemaakt. Alle met levenslang garantie, nummering en certificaat. Vraag naar de mogelijkheden.  

Carolientje

Carolientje

2015

Dit is Carolientje. Een pittig konijnenvrouwtje en geliefd door haar baasje. Geschilderd in opdracht met haar favoriete speelgoed en snoepgoed. Wilt u ook een mooi portret van uw huisdier laten schilderen, vraag dan naar de mogelijkheden.

De heer en mevrouw de Haan

De heer en mevrouw de Haan

2015

Dit is Hielke de Haan. Hij is een echt baasje. Zijn hennen weten, wie het voor het zeggen heeft. Hier is hij geportretteerd met een van die hennetjes. En omdat hij zo'n trotse haan is, verdient hij een soort staatsieportret... Als Certified Art Giclée, gesigneerd, genummerd en met certificaat: vanaf  €  95,00 Het schilderij wordt verkocht inclusief lijst.  

Eva-Maria

Eva-Maria

2015

Eva-Maria, herinnering aan een inspirerende jonge vrouw. Schilderij in opdracht. Olieverf op paneel.  

Rindy, een Zwitserse witte Herder

Rindy, een Zwitserse witte Herder

2015

Rindy is een prachtige witte Herder, en een echte familievriend. Ze gaat graag met het hele gezin het bos in om te wandelen en te spelen met de  frisbee. En als iedereen moe is van de dag, houdt zij de wacht.  Portret in opdracht. Wilt u ook een portret laten maken van uw huisdier, vraag naar de mogelijkheden.

Zondagmiddaguitje

Zondagmiddaguitje

2015

Een vrije middag en heerlijk lenteweer: wat is dan fijner dan een slootje om? Deze zwanenfamilie kwam ik tegen op mijn eigen zondagmiddagwandeling. Als Certified Art Giclée, gesigneerd, genummerd en met certificaat: vanaf  €  95,00 Schilderij inclusief lijst.    

Giordanino

Giordanino

2014

Opdracht Portret van een ondernemer, aan het eind van zijn loopbaan. Het relais in de hoek, zijn eerste uitvinding, is de start geworden van een groot, internationaal bedrijf. Nu staan zijn kinderen aan het roer. Hij kijkt met tevredenheid terug op een succesvol leven en houdt nog graag een oogje in het zeil.  

Portret van Martin

Portret van Martin

2014

Portret van mijn man, Martin. Met liefde geschilderd. Bent u ook geinteresseerd in een geschilderd portret in deze stijl? Vraag naar de mogelijkheden.