Galerie

Het Hollandse landschap inspireert al honderden jaren heel veel kunstenaars. Maar ook buiten Nederland is er heel veel moois te vinden. Daar zullen in deze groep ook voorbeelden van te zien zijn.

uit 2017 tot 2023 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

De was hangt

De was hangt

2023

Een klein maar gedetailleerd nostalgisch tafereeltje met was aan de lijn. De samenwerking van zon en wind zorgt voor een droge, stralendwitte was. Voor niks! In onze tijd wordt dit weer actueel. Vroeger was zo gek nog niet.  Inclusief rond houten lijstje.

Koffietijd

Koffietijd

2023

De versgevangen vis is schoongemaakt, de was hangt aan de lijn: tijd voor koffie. En op een zomerse dag is er niets fijner dan buiten koffie te drinken. In het Zuiderzee museum in Enkhuizen kun je dit tafereeltje nog steeds tegenkomen. 

Zuiderzee, Op koers

Zuiderzee, Op koers

2023

Klein maar gedetailleerd schilderijtje met een doorkijkje van onder de brug naar het IJsselmeer. Vroeger was dit de Zuiderzee die in open verbinding stond met de Waddenzee en daardoor met eb en vloed. Gelukkig kunnen we nu schuilen achter dijken en sluizen.  

Breitachklamm, Oberstdorf

Breitachklamm, Oberstdorf

2022

De rivier de Breitach heeft in de Alpen een diepe kloof uitgesleten. In de zomer kun je langs de stijle wanden lopen en zie je het water in de diepte onder je doorstromen.  Mixed Media o.a. Acrylverf, heavy media, zand. Compleet met passe partout en zwarthouten lijst.(Barth) 

Perron 54

Perron 54

2021

Een schilderij in opdracht naar aanleiding van de opening van een nieuw bedrijfspand.  Het was ontzettend leuk om samen met de collega's de bedrijfsfilosofie te vangen in een schilderij. Voor hen zitten er heel veel herkenbare details in het schilderij verwerkt.   

Voorjaar in Friesland

Voorjaar in Friesland

2018

Mooie herinnering: De boerensloot achter het huis van mijn ouders. Hier hebben we gevaren, gevist, gezwommen, geschaatst en ijshockey gespeeld samen met de buren. 

Zicht op Zaandijk

Zicht op Zaandijk

2018

De bekende Gortershoek, tegenover de Zaanse Schans.  Mooi genoeg voor een schilderijtje in een bijzonder formaat. Inclusief mooie klassieke lijst.

Stille Verte

Stille Verte

2017

Holland op zijn mooist: licht, lucht en landen.  Inclusief mooie klassieke lijst.

Bosbeek bij Burgh-Haamstede

Bosbeek bij Burgh-Haamstede

2018

Vooral de reflecties in dit beekje troffen mij. Genoeg inspiratie voor een klein, fijn schilderijtje.